Ekonomi

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan 81 il ile ‘kurbanlık kesim’ genelgesi

Tarım ve Orman Bakanı İbrahim Yumaklı’nın imzasıyla ‘Kurban Bayramı’nda İçme Suyu Kaynaklarının Korunmasına Yönelik Alınacak Tedbirlere Dair Genelge’ yayınlandı. Su İdaresi Genel Müdürlüğü tarafından 81 ile gönderilen genelgede; Kurban satış ve kesim alanlarının içme ve kullanma sularının temin edildiği su havzalarının dışında olacak şekilde belirlenmesi ve içme suyu kaynaklarının fiziksel, kimyasal ve bakteriyolojik kirlenmesinin önlenmesi gerektiği vurgulandı. Kırsal yerleşim yerlerinde katı atıkların (iç organlar, dışkı, deri parçaları vb.) dere yataklarına, kanalizasyon ve yağmur suyu sınırlarına ulaşmasını engelleyecek tedbirlerin alınması gerekmektedir. belirtildi.

Ayrıca kötü kokuların oluşması, haşarat üremesi ve altyapı tıkanıklığından kaynaklanan su baskınlarının önlenmesi istendi. Atıkların ağzı kapalı, dayanıklı ve yüksek yoğunluklu polietilen torbalara konularak düzenli depolama alanlarında varsa gerekli dezenfeksiyon işlemleri yapılarak ilgili belediye tarafından bertaraf edilmesi gerektiği belirtildi. Sıvı atıkların (kan, idrar) katı atıklardan farklı bir şekilde toplanması ve mevzuata uygun olarak bertaraf edilmesi gerektiği vurgulanmıştır.

BAKANLIKTAN AÇIKLAMA

Tarım ve Orman Bakanlığı’ndan yapılan açıklamada bayramda dikkat edilmesi gereken hususlara dikkat çekildi. Açıklamada, kurbanlık hayvanların belirlenen kesim yerlerinde kesilmesi ve atıkların derin çukurlar açılarak gömülmesi gerektiği belirtildi. Deri yüzerken etin derinin dış kısmı ile temasından kaçınılması gerektiği belirtildi. Taze etin gıda ile temas amacı ile üretilmiş uygun ekipmanlarda taşınması gerektiğine dikkat çekerek, “Gıda ile teması uygun olmayan ve bu amaçla üretilmemiş çöp poşeti-kova gibi malzemelerle taşınması durumunda bu malzemelerden gelen istenmeyen maddeler gıdaya geçebilir. Taze et buzdolabında uzun süre tazeliğini korur. Bozulmadan bir hafta.Uygun boyutlarda paketlenir ve dondurucuda 1 ay bekletilir,dondurulduktan sonra eksi 18 derecede muhafaza edilir.Sıcaklıklarda 6 ay saklanabilir.Eti saklamanın bir başka yolu da kavurmaktır. uygun kurallar çerçevesinde 1 yıl süreyle saklanmalıdır.söylendi.

melikgaziajans.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
Harbiye Escort
Çelebi Escort
Ağaçlı Escort
Atikali Escort
Acıbadem Escort
Sinanoba Escort
Cumhuriyet Escort
Talatpaşa Escort
Sururi Mehmet Efendi Escort
Balaban Escort
Beşiktaş Escort
Adem Yavuz Escort
Kanarya Escort
Bozhane Escort
Celepköy Escort
Sanayi Escort
Kuleli Escort
Yeni Escort
Kemer Escort
Karlıtepe Escort
Barbaros Escort
Atatürk Escort
Rumelikavağı Escort
Tomtom Escort
Battalgazi Escort
Taya Hatun Escort
Bağlarbaşı Escort
Şeyhli Escort
Reşitpaşa Escort
Sancaktepe Escort
Aşıkveysel Escort
Cevizlik Escort
Parseller Escort
Mimaroba Escort
Kuştepe Escort
Kazım Karabekir Escort
Keçeci Piri Escort
Taşdelen Escort
Veliefendi Escort
Satmazlı Escort
Oruçoğlu Escort
Heybeliada Escort
Barış Escort
Kamiloba Escort