Haber

İskenderun’da TOKİ evleri için zeytin ağaçları kesildi, köylüler tepki gösterdi

İskenderun Kollarında mahsül varken köylüler, Çebike-Dumanyurdu köyünde TOKİ evlerinin inşası için hazine alanındaki zeytin ağaçlarının kesilmesine tepki gösterdi. Bir köylü kadın, “Emeğimiz orada. Zeytinlerimizi bırakmayalım. Hepsi bizi sattı. Alay bizi sattı. Bizi ne diye sattılar?” isyan etti. Köylülere takviye vermek için bölgeye giden CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara, yetkililerle görüştüğünü ve bölümün şimdilik ertelendiğini söyledi.

Deprem bölgesinde yeni konut inşaatı için ormanlık alanların ve zeytinliklerin imara açılmasını öngören yönetmeliğin 14 Temmuz’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilmesinin ardından, bu konuda adımlar atıldı. Hatay’da deprem bölgesindeki tarım arazilerine ev yapılıyor.

İskenderun’un Çebike ilçesine bağlı Dumanyurdu köyündeki TOKİ konutlarının inşaatı için hazine alanındaki zeytinliklerin kesilmesine bugün başlandı. Arazideki zeytinliklere bakıp eser satın alan köylüler ise duruma tepki gösterdi. Bölüme karşı çıkan köylüler, bölgeye yönlendirilen jandarmalarla karşı karşıya geldi. Kesişmeyi durdurmak için bölgeye giden CHP Hatay Milletvekili Nermin Yıldırım Kara da bölgeye giderek köylülere takviye verdi. Zeytinleri kesilen bir kadın, “Emeğimiz orada. Zeytinlerimizi bırakmayalım. Hepsi bizi sattı. Alay bizi sattı. Bizi ne diye sattılar?” sözleriyle tepkisini dile getirdi.

Cebike Mahallesi Muhtarı Seyfettin Çöloğlu, bölgedeki diğer boş hazine arazilerine de konut yapılabileceğini belirtti. konuştu.

Kaynak: ANKA / Siyaset

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu